“Kip zit vol resistente bacteriën”

Dagblad Trouw wekt de indruk dat volgens onderzoek sommige bacteriën in kippenvlees niet meer te bestrijden zijn: “Een kwart van het kippenvlees in supermarkten bevat bacteriën die zelfs ongevoelig zijn voor ‘het laatste redmiddel’.” Uit het onderzoek waar het nieuwsbericht zich op baseert blijkt dat deze suggestie niet klopt. De genoemde bacteriën zijn inderdaad ‘resistent’ tegen een antibioticum dat doorgaans wordt gebruikt als andere middelen niet werken. Maar, de bacteriën bleken nog wel gevoelig voor verschillende andere antibiotica. Bovendien zijn bacteriën in kippenvlees geen gevaar voor de mens, mits het vlees goed wordt bereid.
Het onderzoek benadrukt wel het groeiende probleem van bacteriën die resistent worden tegen antibiotica. De onderzoekers vinden dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet gaan uitzoeken waar het kippenvlees precies vandaan komt.

Link naar nieuwsbericht: klik hier
Link naar originele bron: klik hier