Berichten van Dokter Media

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

“Pas op voor mogelijk schadelijke lippenbalsem”

28 september 2017

Verschillende media schrijven over schadelijke stoffen in lippenbalsem, die mogelijk kankerverwekkend zouden kunnen zijn als je ze inslikt. Uit een test van de Belgische consumentenbond zou blijken dat verschillende lippenbalsems oliën bevatten die afkomstig zijn van schadelijke koolwaterstoffen: MOSH (minerale oliën van verzadigde koolwaterstoffen) en MOAH (minerale oliën van aromatische koolwaterstoffen). Uit onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) is inderdaad gebleken dat het binnen krijgen van deze stoffen schadelijk voor de gezondheid kan zijn.
Tot op heden is echter onduidelijk in welke hoeveelheden iemand de stoffen binnen moet krijgen voordat er schadelijke effecten optreden. Bovendien is lippenbalsem niet de enige bron voor deze oliën, aangezien ze ook in verschillende voedingsmiddelen en productverpakkingen voorkomen.
Voordat een definitieve uitspraak over schadelijkheid van lippenbalsem kan worden gedaan, zal nader moeten worden onderzocht in hoeverre gebruik ervan daadwerkelijk bijdraagt aan mogelijke gezondheidsproblemen.

Link naar nieuwsbericht: klik hier
Link naar originele bron: klik hier

Gerelateerde berichten

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.