Berichten van Dokter Media

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

“Paar kopjes koffie per dag is goed voor je”

03 december 2017

De NRC schrijft over koffie en gezondheid: “Dagelijks koffie drinken beschermt tegen tal van ziekten.” Volgens de krant “verlaagt de kans op een voortijdige dood met 17 procent” als je drie koppen koffie per dag drinkt.

Britse onderzoekers hebben de gegevens van maar liefst 218 onderzoeken geanalyseerd om het verband tussen koffie-consumptie en gezondheid te beoordelen. Zij concluderen dat koffiedrinken over het algemeen vaker verband houdt met gunstige dan ongunstige gezondheidsuitkomsten, waarbij drie kopjes koffie per dag als meest gunstig uit de bus komt.

Het is belangrijk te benadrukken dat de onderzoekers alleen een verband beschrijven: uit de onderzoeken blijkt niet dat koffie de oorzaak is van bijvoorbeeld een lagere kans op een hartaanval. Anders gezegd: mensen die koffie drinken lijken over het algemeen minder vaak bepaalde ziektes te hebben, maar dat betekent nog niet dat koffie “tegen tal van ziekten beschermt”. De belangrijkste uitkomst van het onderzoek is waarschijnlijk dat het drinken van enkele koppen koffie per dag – behalve voor zwangere vrouwen – in ieder geval veilig lijkt.”

Link naar nieuwsbericht: klik hier
Link naar originele bron: klik hier

Categorieën:

Tags:

Gerelateerde berichten

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.