Samenwerking

Dokter Media heeft een samenwerking met de onderstaande organisaties.

 

Gezondheid en Wetenschap (B)Logo gezondheid en wetenschap
Gezondheid en Wetenschap is een Belgische onafhankelijke website met informatie over gezondheid. In de rubriek ‘Gezondheid onder de loep’ wordt medisch nieuws van nuance en duiding voorzien. De rubriek ‘Patiëntenrichtlijnen’ geeft betrouwbare en toegankelijke medische informatie. De website is daarmee een soort combinatie van Dokter Media en Thuisarts.
Gezondheid en Wetenschap is onderdeel van het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.

De samenwerking tussen Dokter Media en Gezondheid en Wetenschap uit zich onder meer in het uitwisselen van reviews wanneer een medisch nieuwsbericht zowel in Nederland als België in de media verschijnt.

 

Huisartsopleiding MaastrichtLogo Maastricht
Vanuit een samenwerking met de huisartsopleiding Maastricht kunnen artsen in opleiding tot huisarts een review schrijven als onderdeel van hun opleiding. Dit schrijven wordt begeleid vanuit de opleiding en gebeurt in samenwerking met de redactie van Dokter Media.

 

Huisartsopleiding AMC AmsterdamLogo AMC
Dokter Media verzorgt onderwijs aan artsen in opleiding tot huisarts aan het AMC. Dit onderwijs bestaat uit het kritisch lezen van wetenschappelijke artikelen, aan de hand van medische nieuwsberichten. Vanuit dit onderwijs kunnen deze artsen ook een review scrhijven voor Dokter Media.

 

Elsevier
Op dit moment loopt een pilot voor een samenwerking met Elsevier, één van ’s werelds grootste uitgevers van medisch wetenschappelijke tijdschriften. In het kader van Open Science, kort gezegd het vrij toegankelijk maken van onderzoeksinformatie, maakt Elsevier haar artikelen die Dokter Media worden gebruikt waar mogelijk gratis toegankelijk voor al onze lezers. We hopen deze samenwerking later definitief voort te zetten.

Volg ons op social media