Boek

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

Dokter, ik las in de krant dat…

... ligt nu in de winkel!! Op deze pagina lees je meer over het boek, vind je recensies en andere artikelen waarin het boek onder de aandacht wordt gebracht, en kun je het boek bestellen.

 

Uitgever: De Arbeiderspers

Coverdesign: Jan van Zomeren

Illustraties: Gijs Klunder

Aantal pagina’s: 272

Eerste oplage: 2500 stuks

Ook verkrijgbaar als eBook en Luisterboek

Dokter ik las in de krant dat

Inhoud

We geven natuurlijk niet gelijk alles weg van wat er in het boek staat, daarvoor kun je het beter gaan lezen! Maar in het boek delen we wat we zoal hebben geleerd met het maken van Dokter Media: verwacht uitleg over hoe medisch nieuws in de media komt, voorbeelden van waar nuance en duiding verloren kunnen gaan, en een uitgebreide bundel van bijna 80 van de meest aansprekende, grappige en informatieve berichten die we de afgelopen jaren hebben behandeld. Een medische achtergrond is overigens niet vereist: achterin het boek vind je een handige begrippenlijst (zie hieronder) waarin we verschillende medische en statistische termen uitleggen. Dat maakt het een informatief, leerzaam én vermakelijk geheel, voor iedereen!

Begrippen

Geredigeerd

Alle berichten die we in het boek behandelen zijn speciaal voor het boek geheel opnieuw geredigeerd. Daardoor leest het veel prettiger, is de informatie completer en kom je hier en daar ook kadertjes met nieuwe informatie (zie hieronder) tegen.

Zo stelde een Britse professor bijvoorbeeld dat "Chocolade het beste medicijn tegen hoesten" zou zijn, op basis van een onderzoek waarvan de resultaten nog helemaal niet waren gepubliceerd. Uiteindelijk bleek dat dat onderzoek zijn uitspraken helemaal niet ondersteunde:

Kadertje hoesten

Illustraties

Om het leesplezier nóg verder te vergroten staan er verspreid door het boek van deze hilarische (maar soms ook informatieve) illustraties van Gijs Klunder.

Illustratie astma ©Gijs Klunder

Bestellen

Wil je het boek bestellen? Voor jezelf, of om aan iemand kado te doen? Dat kan via één van de onderstaande opties, maar het boek is waarschijnlijk ook te koop bij je lokale boekhandel. Net als bij de grotere boekhandels, AKO’s en Bruna’s.

Direct bestellen? Klik dan bijvoorbeeld hier:

Dokter, ik las in de krant dat… is ook beschikbaar als eBook en luisterboek!

Heb je het boek gelezen?

Laat ons weten wat je ervan vindt!

En wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Dokter Media? Volg ons dan via social media, of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.