FAQ

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

FAQ over Dokter Media

Waarom duurt het soms even voor er een bericht wordt geplaatst bij het nieuwsbericht dat ik heb gelezen?

Dokter Media hecht veel waarde aan de kwaliteit van de berichten. Dat houdt onder meer in dat we altijd de originele bron van een nieuwsbericht opzoeken. Dit is vaak een wetenschappelijk artikel dat met aandacht wordt gelezen voor er een bericht bij kan worden geschreven. Daarnaast besteedt de redactie nog veel aandacht aan de leesbaarheid van de berichten. De kwaliteit van de berichten is uiteindelijk belangrijker dan de snelheid waarmee ze worden geplaatst.

De titel die Dokter Media bij een bericht gebruikt komt niet altijd overeen met de titel bij het online nieuwsbericht?

Kranten geven hun nieuwsberichten online soms een andere kop dan in de papieren krant. Dokter Media kiest er in zo’n geval voor om die kop te kopiëren die naar ons idee de meeste nuance of duiding nodig heeft. Het kan daardoor voorkomen dat de titel van een bericht op Dokter Media niet overeenkomt met de titel bij het nieuwsbericht waar naar wordt gelinkt. In dat geval heeft de gebruikte titel dus in de papieren versie van de krant gestaan.

Ik klik op de link naar de originele bron, maar kan niet het hele bronartikel lezen?

De originele bron van medische nieuwsberichten is vaak een medisch wetenschappelijk artikel. Deze artikelen worden gepubliceerd in medische vaktijdschriften, die helaas niet altijd vrij toegankelijk zijn. De redactie van Dokter Media heeft toegang tot deze artikelen, maar mag deze niet altijd vrijblijvend delen. We hopen hier nog een oplossing voor te vinden. Door een samenwerking met uitgever Elsevier worden de meeste artikelen die door Elsevier worden uitgegeven speciaal voor onze lezers volledig beschikbaar gemaakt.

Ik heb een nieuwsbericht gelezen waar ik geen bericht bij kan vinden. Kan ik Dokter Media vragen hier alsnog een bericht bij te schrijven?

Dat kan zeker! Vul het contactformulier in en plak de link naar het nieuwsbericht – en zo mogelijk ook naar de originele bron hiervan – in het vraagvenster. De redactie zal het bericht dan beoordelen op geschiktheid voor Dokter Media.

Kan ik jullie helpen, bijvoorbeeld door zelf een bericht te schrijven voor Dokter Media?

Absoluut! Als je (in opleiding tot) arts bent of een andere medische opleiding hebt gehad, kun je hiervoor contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het meest recente nieuws.

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.