In de media

Dokter Media in de media

Dokter Media verschijnt zelf ook met enige regelmaat in de media. We hebben hieronder een aantal van die berichten op een rijtje gezet. Lees, kijk of luister die zo nog eens rustig terug!

Eerder dit jaar spraken Tijs en Lester met journalist Frank van Wijck over Dokter Media. Dit interview verscheen begin april online en stond een week later in de gedrukte versie van het vaktijdschrift Huisarts en Wetenschap.

Lees het interview hier terug.

In maart 2020 stond er een interview met Dokter Media in het tijdschrift van artsenorganisatie De Jonge Specialist. Arts in opleiding (AIOS) urologie Geerke Dijkema sprak met Tijs en Lester over Dokter Media en de combinatie met hun werk als arts in opleiding tot specialist.

Bekijk hier het tijdschrift, met het interview op blz 20-21.

Op vrijdag 13 december 2019 verscheen in Villamedia, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, een artikel over factchecken. Arno van ’t Hoog interviewde Tijs over de ervaringen van Dokter Media op dit gebied.

Lees het artikel hier terug.

Op vrijdag 15 november 2019 schreef LINDA.nl een artikel over Dokter Media, met uitleg bij vijf ongenuanceerde medische nieuwsberichten.

Lees het artikel hier terug.

Op maandag 21 oktober 2019 waren we te gast in het tv-programma Pauw op NPO1. We spraken daar over de klacht die we hadden ingediend tegen het tv-programma Dokters van morgen (zie ook hieronder).

Bekijk hier het hele fragment terug.

Op donderdag 17 oktober 2019 schreef de Volkskrant over een klacht die wij hadden ingediend tegen het tv-programma Dokters van morgen. Het programma besteedde eerder op ongenuanceerde en grotendeels ongefundeerde wijze aandacht aan de ‘genezende effecten’ van vasten op ernstige ziektes zoals reuma en kanker.

Lees hier het bericht terug.

Ook Medisch Contact schreef over de klacht die wij indienden tegen het tv-programma Dokters van morgen.

Lees hier het bericht in Medisch Contact terug.

Op dinsdag 8 oktober 2019 stonden we met een paginagroot artikel in de Volkskrant. Ellen de Visser interviewde ons over de vernieuwing van onze website en onze ervaringen sinds we Dokter Media zo’n vijf jaar terug bedachten.

Lees hier het hele interview terug.

Tussen januari en april 2018 waren we wekelijks te gast met onze eigen rubriek ‘Dokter Media’ in het programma Spraakmakers van NPO Radio 1.

Kijk en luister hier alle fragmenten terug.

Op 5 september 2017 waren we te gast in het radioprogramma van Roelof Hemmen op BNR Nieuwsradio.

Luister de uitzending hier terug.

Op 15 maart 2017 publiceerde het Amerikaanse tijdschrift eLIFE een artikel over de uitleg van wetenschappelijke artikelen. Journalist en auteur van het artikel Bridget Kuehn belde daarvoor met onze redactie om ook de ervaringen van Dokter Media te beschrijven.

Lees het artikel hier terug.

In februari 2017 schreef de Nieuwe Journalistiek een serie artikelen over factchecken. In twee van de artikelen werd ook Dokter Media besproken.

Lees die artikelen hier en hier terug.

Op 26 februari 2016 publiceerde Arts in Spe een interview met Tijs over het ontstaan en het doel van Dokter Media.

Lees hier het interview terug.

Eind januari 2016 besteedde ook het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde aandacht aan onze start met Dokter Media.

Lees hier het bericht terug.

Kort nadat onze website werd gelanceerd schreef Omroep Max een bericht over Dokter Media en kwam er een cameraploeg langs voor een interview.

Lees hier het bericht terug.

Kijk hier het tv-fragment terug.

Op de dag dat onze website werd gelanceerd waren we onder meer te gast in De Nieuws BV van NPO Radio 1.

Kijk en luister het hele fragment hier terug.

Op maandag 16 januari 2016 stonden we met een groot artikel in de Volkskrant. Mickey Steijaert interviewde ons kort voor de officiële website van Dokter Media werd gelanceerd.

Lees hier het interview terug.

Laatste update: 6-4-2020