De redactie van Dokter Media

Dokter Media is een onafhankelijke website, waarop berichten (reviews of in het kort) worden geschreven om nuance en duiding aan te brengen bij medisch nieuws. De berichten van Dokter Media worden vaak geschreven door de redactie, maar ook andere medisch professionals kunnen een bericht indienen voor publicatie. Deze medisch professionals schrijven op persoonlijke titel. De redactie controleert alle berichten op feitelijke juistheid en leesbaarheid, maar de verdere inhoud reflecteert niet per se de mening van de redactie. Zie voor meer informatie over de werkwijze van Dokter Media ook Over Dokter Media en de disclaimer.

Ook bezoekers van de website van Dokter Media kunnen een nieuwsbericht aandragen voor een review of een in het kort. Wil je een nieuwsbericht indienen, maak dan gebruik van het contactformulier of stuur een mail naar redactie@doktermedia.nl.

Op alle berichten (dus alle reviews en alle in het kort) die worden geplaatst op Dokter Media zit auteursrecht (of copyright). Het is daarom niet toegestaan om, zonder toestemming van de redactie, inhoud van de website over te nemen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het meest recente nieuws.

De redactie

Anouk

Anouk de Wit

Redacteur, Open Science

Anouk de Wit is arts (BIG-nummer 19927435401) en epidemioloog. Momenteel werkt zij als arts neurochirurgie in het HMC Westeinde. Zij promoveerde (cum laude) op de relatie tussen hormonen en depressie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een deel van haar onderzoek voerde zij uit aan de Amerikaanse Harvard Medical School en haar werk werd beloond met verschillende (internationale) prijzen.

Donica

Donica Lodder

Redacteur, Redactieontwikkeling

Donica Lodder is arts (BIG-nummer 09926682501) en werkt als arts kindergeneeskunde in het UMC Utrecht. Zij volgde haar geneeskundeopleiding (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam, na een studiejaar biomedische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven (België).

dr. F.J. Voskuil

Lester du Perron

Hoofd- en eindredacteur

Lester du Perron is ziekenhuisarts (BIG-nummer 59914092101) en huisarts niet-praktiserend. Hij werkt als arts ouderengeneeskunde bij Evean en is chef nieuwsredactie en redacteur Gezonde Zorg bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Hij volgde zijn opleiding tot huisarts aan het AMC Amsterdam en zijn opleiding tot ziekenhuisarts aan het VUmc Amsterdam. Na zijn geneeskundeopleiding aan de VU Amsterdam werkte hij eerder als arts interne geneeskunde in het Medisch Centrum Alkmaar en als arts kindergeneeskunde in het St. Lucas Andreas Ziekenhuis.

Tijs

Tijs Stehmann

Directeur

Tijs Stehmann is arts (BIG-nummer 19921011201) en werkt als arts in opleiding tot specialist kindergeneeskunde in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC. Eerder werkte hij als arts kindergeneeskunde in het Deventer Ziekenhuis. Na zijn masters wiskunde en economie werkte hij enige jaren voor Sony Music Entertainment.

 

© Foto’s: Julian du Perron

Stagiair

Dokter Media heeft regelmatig ruimte voor een stagiair wetenschapscommunicatie. Interesse? Neem contact met ons op!

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.