Berichten van Dokter Media

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

Dokter Media stopt

16 oktober 2023

“Het was een prachtig en dankbaar avontuur, maar het is mooi geweest.”

Met pijn in ons hart, maar trots en vol dankbaarheid, maken we vandaag bekend dat Dokter Media stopt. Wat bijna tien jaar geleden begon als idee aan de keukentafel heeft ons sindsdien, als uit de hand gelopen hobby, met veel plezier en voldoening beziggehouden. We hebben er onze ziel en zaligheid in gestopt en hadden nooit durven dromen hoe mooi Dokter Media zich uiteindelijk heeft ontwikkeld. Daar zijn we jou als lezer en volger voor altijd dankbaar voor!

We hebben ons vanaf de eerste dag ingezet om medische berichtgeving te verbeteren. Op onze spreekuren zagen we patiënten komen die valse hoop kregen door ongenuanceerde nieuwsberichten. “Daar moeten we toch iets mee”, zei Tijs. En zo ontstond Dokter Media, het platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws. Eerst alleen een nieuwsbrief, toen een website (met uiteindelijk ruim 400 berichten) en al gauw volgden presentaties, Dokter Media Onderwijs en een samenwerking met het Belgische Gezondheid en Wetenschap. Onze berichten kwamen op de schermen van vele wachtkamers door het hele land, in een eigen rubriek op NPO Radio 1, in interviews en tv-programma’s als Pauw en 1Vandaag. En als klap op de vuurpijl verscheen ons boek Dokter, ik las in de krant dat… waarmee we zelfs de AKO Top-10 haalden.

Maar de meeste waardering en voldoening volgde uit reacties van volgers, lezers, patiënten en hun naasten. Dat onze berichtgeving zo hielp bij het begrijpen of uitleggen van wat die ‘doorbraak’ nou eigenlijk wel – of vooral nog niet – betekende. De vele steunbetuigingen die we kregen hielden ons gemotiveerd om Dokter Media actief te houden en verder te ontwikkelen. Sinds 2020 met de bevlogen hulp van Anouk de Wit en Donica Lodder, die met schrijven, nieuwe ideeën en veel enthousiasme hebben bijgedragen aan en onderdeel zijn geworden van de Dokter Media redactie.

Tot slot bedanken we graag Frouke Engelaer en Teun van Gelder van de afdeling klinische farmacologie van het LUMC voor de fijne samenwerking, de verschillende opleidingen die Dokter Media Onderwijs hebben omarmd, onze Vlaamse collega’s waarmee we van Leuven tot Amsterdam zowel berichten als ideeën uitwisselden, en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde voor het in Dokter Media gestelde vertrouwen.

Maar uiteindelijk, nogmaals, vooral veel dank aan jou als lezer en volger van Dokter Media.

Met warme groet,
Tijs en Lester


Onze berichten en andere informatie blijven voorlopig gewoon beschikbaar, maar de website wordt niet meer bijgewerkt.

Categorieën:

Tags:

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.