Samenwerking

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

Dokter Media heeft een samenwerking met de onderstaande organisaties.

Nederlands Tijdschr. v Geneeskunde

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) is een medisch wetenschappelijk tijdschrift. Dokter Media en het NTvG zetten zich samen in voor duidelijke berichtgeving bij actuele medische onderwerpen. In berichten van Dokter Media zal daarom soms een samenwerking met het NTvG naar voren komen. Andersom zullen berichten van Dokter Media (in aangepaste vorm) worden gepubliceerd op de website van het NTvG.
Lees hier het persbericht over de samenwerking

De samenwerking is onderdeel van de NTvG-campagne Gezonde Zorg, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de risico's van overdiagnostiek, overbehandeling en medicalisering.
Lees hier meer over Gezonde Zorg

Logo NTvG

Gezondheid en Wetenschap (B)

Gezondheid en Wetenschap is een Belgische onafhankelijke website met informatie over gezondheid. De website is een soort combinatie van Dokter Media en Thuisarts.nl.
Gezondheid en Wetenschap is onderdeel van het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.

De samenwerking tussen Dokter Media en Gezondheid en Wetenschap uit zich onder meer in het uitwisselen van reviews wanneer een medisch nieuwsbericht zowel in Nederland als België in de media verschijnt.

Logo gezondheid en wetenschap

Wachtkamerschermen®

Door een samenwerking met Wachtkamerschermen®, het meest gebruikte informatie- en communicatiesysteem in de Nederlandse zorg, hebben meer dan 50 huisartsenposten, 2500 praktijken, 100 apotheken en 150 (poli)klinieken de mogelijkheid om automatisch de meest recente berichten van Dokter Media te tonen op de schermen in hun wachtkamer. Gebruikers van Wachtkamerschermen® hoeven alleen in de mediabibliotheek de speciaal ontwikkelde widget van Dokter Media toe te voegen. Meer informatie over het toevoegen van deze widget is hier te lezen.

wachtkamerschermen_logo

(Huisarts)opleiding AMC Amsterdam

Dokter Media verzorgt regelmatig onderwijs aan studenten geneeskunde, coassistenten of artsen in opleiding tot huisarts aan het AMC. Dit onderwijs wordt in verschillende vormen gegeven en bestaat hoofdzakelijk uit (uitleg over) het kritisch lezen van wetenschappelijke artikelen, aan de hand van medische nieuwsberichten. Vanuit dit onderwijs kunnen deze studenten en artsen ook een review schrijven voor Dokter Media.

Dokter Media verzorgt ook regelmatig onderwijs voor andere opleidingen verspreid door het hele land. Bekijk daarvoor ook onze agenda. Meer weten over ons onderwijs? Klik hier

Logo AMC

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.