Samenwerking

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

Dokter Media heeft een samenwerking met de onderstaande organisaties.

Gezondheid en Wetenschap (B)

Gezondheid en Wetenschap is een Belgische onafhankelijke website met informatie over gezondheid. De website is een soort combinatie van Dokter Media en Thuisarts.nl.
Gezondheid en Wetenschap is onderdeel van het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.

De samenwerking tussen Dokter Media en Gezondheid en Wetenschap uit zich onder meer in het uitwisselen van reviews wanneer een medisch nieuwsbericht zowel in Nederland als België in de media verschijnt.

Logo gezondheid en wetenschap

Huisartsopleiding AMC Amsterdam

Dokter Media verzorgt onderwijs aan artsen in opleiding tot huisarts aan het AMC. Dit onderwijs bestaat uit het kritisch lezen van wetenschappelijke artikelen, aan de hand van medische nieuwsberichten. Vanuit dit onderwijs kunnen deze artsen ook een review schrijven voor Dokter Media.

Logo AMC

Wachtkamerschermen®

Door een samenwerking met Wachtkamerschermen®, het meest gebruikte informatie- en communicatiesysteem in de Nederlandse zorg, hebben meer dan 50 huisartsenposten, 2500 praktijken, 100 apotheken en 150 (poli)klinieken de mogelijkheid om automatisch de meest recente berichten van Dokter Media te tonen op de schermen in hun wachtkamer. Gebruikers van Wachtkamerschermen® hoeven alleen in de mediabibliotheek de speciaal ontwikkelde widget van Dokter Media toe te voegen. Meer informatie over het toevoegen van deze widget is hier te lezen.

wachtkamerschermen_logo

Elsevier

Dokter Media werkt samen met Elsevier, één van ’s werelds grootste uitgevers van medisch wetenschappelijke tijdschriften. In het kader van Open Science, kort gezegd het vrij toegankelijk maken van onderzoeksinformatie, maakt Elsevier haar artikelen die Dokter Media worden gebruikt waar mogelijk gratis toegankelijk voor al onze lezers.

elsevier

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.