Samenwerking

Samenwerking

Dokter Media heeft een samenwerking met de onderstaande organisaties.

 

Gezondheid en Wetenschap (B)Logo gezondheid en wetenschap
Gezondheid en Wetenschap is een Belgische onafhankelijke website met informatie over gezondheid. In de rubriek ‘Gezondheid onder de loep’ wordt medisch nieuws van nuance en duiding voorzien. De rubriek ‘Patiëntenrichtlijnen’ geeft betrouwbare en toegankelijke medische informatie. De website is daarmee een soort combinatie van Dokter Media en Thuisarts.
Gezondheid en Wetenschap is onderdeel van het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.

De samenwerking tussen Dokter Media en Gezondheid en Wetenschap uit zich onder meer in het uitwisselen van reviews wanneer een medisch nieuwsbericht zowel in Nederland als België in de media verschijnt.

 

Wachtkamerschermen®
Door een samenwerking met Wachtkamerschermen®, het meest gebruikte informatie- en communicatiesysteem in de Nederlandse zorg, hebben meer dan 50 huisartsenposten, 2500 praktijken, 100 apotheken en 150 (poli)klinieken de mogelijkheid om automatisch de meest recente berichten van Dokter Media te tonen op de schermen in hun wachtkamer. Gebruikers van Wachtkamerschermen® hoeven alleen in de mediabibliotheek de speciaal ontwikkelde widget van Dokter Media toe te voegen. Meer informatie over het toevoegen van deze widget is hier te lezen.

 

Huisartsopleiding AMC AmsterdamLogo AMC
Dokter Media verzorgt onderwijs aan artsen in opleiding tot huisarts aan het AMC. Dit onderwijs bestaat uit het kritisch lezen van wetenschappelijke artikelen, aan de hand van medische nieuwsberichten. Vanuit dit onderwijs kunnen deze artsen ook een review schrijven voor Dokter Media.

 

Huisartsopleiding MaastrichtLogo Maastricht
Vanuit een samenwerking met de huisartsopleiding Maastricht kunnen artsen in opleiding tot huisarts een review schrijven als onderdeel van hun opleiding. Dit schrijven wordt begeleid vanuit de opleiding en gebeurt in samenwerking met de redactie van Dokter Media.

 

Esculaap
De berichten van Dokter Media worden ook getoond op de homepage van Esculaap, een informatieve startpagina voor medisch studenten, coassistenten, artsen en verpleegkundigen. Esculaap is bekend van de handige zakkaartjes, maar is ook een bron van andere (medische) informatie en vacatures. Binnenkort zal het Dokter Media zakkaartje verschijnen!

 

Elsevier
Dokter Media werkt samen met Elsevier, één van ’s werelds grootste uitgevers van medisch wetenschappelijke tijdschriften. In het kader van Open Science, kort gezegd het vrij toegankelijk maken van onderzoeksinformatie, maakt Elsevier haar artikelen die Dokter Media worden gebruikt waar mogelijk gratis toegankelijk voor al onze lezers.

Laatste update: 29-12-2019

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op social media