Wij werken samen met onderstaande organisaties:

Nederlands Tijdschr. v Geneeskunde

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) is een medisch wetenschappelijk tijdschrift. Dokter Media en het NTvG zetten zich samen in voor genuanceerde berichtgeving rond medisch onderzoek. Berichten van Dokter Media zijn daarom soms gebaseerd op publicaties in het NTvG. Andersom verwijzen publicaties in het NTvG soms naar Dokter Media.

De samenwerking is onderdeel van de campagne Gezonde Zorg, waarmee het NTvG zich inzet voor zinnige en betaalbare zorg. Lees hier meer over Gezonde Zorg.

Logo NTvG

Gezondheid en Wetenschap (B)

Gezondheid en Wetenschap is een Belgische onafhankelijke website met informatie over gezondheid. De website is een soort combinatie van Dokter Media en Thuisarts.nl.
Gezondheid en Wetenschap is onderdeel van het Centrum voor Evidence-Based Medicine (Cebam) en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid.

De samenwerking tussen Dokter Media en Gezondheid en Wetenschap uit zich onder meer in het uitwisselen van reviews wanneer een medisch nieuwsbericht zowel in Nederland als België in de media verschijnt.

Logo gezondheid en wetenschap

Klinische Farmacologie LUMC

Artsen die worden opgeleid tot specialist kunnen een differentiatie Klinische Farmacologie volgen. In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt daarbij de mogelijkheid geboden om een stage Dokter Media te volgen. Tijdens de stage kunnen artsen reviews schrijven voor Dokter Media, bij nieuwsberichten over (onderzoek naar) medicijnen.

De stage wordt begeleid door dr. Frouke Engelaer, AIOS interne-ouderengeneeskunde, prof. dr. Teun van Gelder, internist-nefroloog en klinisch farmacoloog, en Lester du Perron.

Logo LUMC

Wachtkamerschermen®

Door een samenwerking met Wachtkamerschermen®, het meest gebruikte informatie- en communicatiesysteem in de Nederlandse zorg, hebben meer dan 50 huisartsenposten, 2500 praktijken, 100 apotheken en 150 (poli)klinieken de mogelijkheid om automatisch de meest recente berichten van Dokter Media te tonen op de schermen in hun wachtkamer. Gebruikers van Wachtkamerschermen® hoeven alleen in de mediabibliotheek de speciaal ontwikkelde widget van Dokter Media toe te voegen. Meer informatie over het toevoegen van deze widget is hier te lezen.

wachtkamerschermen_logo

Column in +Gezond

Onze hoofdredacteur Lester du Perron schrijft sinds januari 2022 een 2-maandelijkse column voor het tijdschrift +Gezond. De columns zijn altijd verwant aan recent medisch nieuws of andere ontwikkelingen op het raakvlak van geneeskunde en de maatschappij. +Gezond is onderdeel van Plus Online en verschijnt 6x per jaar waarvan 4x ook in België. Het is verkrijgbaar per abonnement of los in de winkel.
Lees hier een van de columns

Column in +Gezond

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.