Berichten van Dokter Media

Dokter Media brengt nuance en duiding bij medisch nieuws.

Dokter Media steunt oproep tot actie tegen klimaatverandering

06 september 2021

Ruim 200 medische tijdschriften verspreid over de hele wereld, roepen vandaag op tot actie tegen klimaatverandering. Zij wijzen erop dat stijging van de temperatuur niet alleen schadelijk is voor de natuur maar ook voor de gezondheid.
Later dit jaar vinden enkele belangrijke bijeenkomsten van de Verenigde Naties plaats die gaan over klimaatverandering. Met hun oproep willen de tijdschriften extra aandacht vragen voor het belang van concrete actie, om verdere schade aan natuur, gezondheid en leefomgeving tegen te gaan. Maar ook medische professionals zelf worden gevraagd het goede voorbeeld te geven. Bijvoorbeeld door actief bij te dragen aan een groenere en duurzamere zorg, maar ook door hun kennis en kunde daarbuiten in te zetten om het belang van maatregelen tegen verdere klimaatverandering uit te dragen.

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde – waar Dokter Media mee samenwerkt – is een van de tijdschriften die zich bij de internationale oproep hebben aangesloten. In dit artikel, dat open toegankelijk is, beschrijven redacteuren van het tijdschrift (medische) gevolgen van klimaatverandering en het belang van actie daartegen.

De redactie van Dokter Media onderschrijft deze oproep van harte.


Gerelateerde berichten

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Nieuwsbrief

Over Dokter Media

Dokter Media is een platform ter nuancering en duiding van medisch nieuws.

Dokter Media is een initiatief van artsen Tijs Stehmann en Lester du Perron.

Betrouwbare website

Onze website is gecertificeerd door Health On the Net, dat staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.